COMMUNICATIE

COMMUNICATIE

Alles draait om communicatie!

Je hele leven sta je in contact met andere mensen. In zo’n contact staat de centraal. Ieder mens heeft dus levenslang behoefte aan communicatie. Daarmee kun je duidelijk maken wat je wilt of juist niet wilt, wat je prettig vindt of niet, wat je hebt meegemaakt, waar je over nadenkt en wat jou bezig houdt, waar je behoefte aan hebt etc.. Ons professionele team van logopedisten doet er alles aan om die communicatie zo optimaal mogelijk te laten verlopen.

De communicatie bestaat uit taal en spreken

Taal heb je nodig om elkaar te begrijpen, om gesprekken te voeren, een verhaal te schrijven, etc. Natuurlijk moeten we daarbij verstaanbaar kunnen spreken. Taal en spreken ontwikkelen zich tegelijkertijd en zijn nauw met elkaar verbonden. Onze spraaktaalontwikkeling start vanaf de geboorte en blijft zich ons hele leven ontwikkelen.
Baby’s en kinderen ontwikkelen taal en spreken veelal door geluiden, klanken, woorden en zinnen te imiteren uit de omgeving. Dat lijkt heel eenvoudig. Toch is dit een zeer ingewikkeld proces en gaat dit lang niet altijd even gemakkelijk en vlot. Een logopedist kan in deze gevallen helpen. Ook wanneer het spreken en de taal gestoord geraakt zijn door bijvoorbeeld een ongeval, een hersenbloeding of andere verstoringen in de hersenen kan de logopedist hulp bieden.

Logopedie Oost is specialist in:

Hallo